Friday, May 24, 2013

Плевнелиев: Модерната държава се гради и развива с наука и образование

Плевнелиев: Модерната държава се гради и развива с наука и образование Плевнелиев: Модерната държава се гради и развива с наука и образование

Като държавен глава вярвам, че една модерна, успяваща и просперираща държава се гради и развива, уповавайки се на науката, на образованието, на изкуството и на културата.Това каза президентът Росен Плевнелиев на тържеството честване на 24 май пред Народната библиотека "Св. Св. Климент и Методий" в столицата, предаде репортер на БГНЕС.
За да можем и днес и в бъдеще с още по-голяма гордост да пеем "Върви, народе възродени, към светли бъдни върви" ни е нужно обединение около каузата за духовното и културно съхранение и израстване на България, каза държавният глава.
София е един от най-древните европейски градове с богата история. Ние имаме задачата да я покажем по най-добрия начин, каза в началото на словото си кметът на София Йорданка Фандъкова, която честити празника на словото и на духа.
Тя заяви, че е горда, тъй като именно в днешния ден отваря врати първият от четирите музея, които ще бъдат открити в столицата през следващата година – подземното археологическо ниво на църквата Света София, събрало на едно място история от 18 века. Очаквайте подробности. /БГНЕС /


Още по темата Плевнелиев: Модерната държава се гради и развива с наука и образование -

No comments:

Post a Comment

Powered By | Dimitar Ivanov Via IT Logistic Center Ltd